Följ oss här...

Nu har det åter gått alltför lång tid innan jag uppdaterar, men det är ju så att dygnet bara har 24 timmar, och vi har fullspäckat schema varje dag.

Ungar , hästar och hundar tar tid och så ska det jobbas, städas, lagas mat, handlas... ni vet ju själva hur det är!  

Blinkar

Hera och jag har varit iväg på spårläger i Hjortkvarn, tillsammans med 7 andra Silogårdsekipage!

Fantastiskt bra på alla sätt och vis, jättekul att träffa Heras två svenska bröder och få tips och råd om träning och allt därtill!  

Vi hade jätteduktiga instruktörer och det var riktigt kul när Hera visade sig vara en naturbegåvning för personspår!  Nästa år får det bli start i appellklass för oss!

Heras äldre halvsyster Fanny har tävlat på SM i barmarksdrag och då var vi på plats och hejade på må ni tro! 2 GULD blev det för duktiga Fanny!  Vilken hund!!!

Tror att Hera skulle gilla drag också, behöver bara få tag på någon som kan tävla henne...

Cool

Jaktmässigt så har det varit mycket grävlingsjakt och en del rävjakt. Fågel har det inte blivit så mycket av, men det ska väl hinnas med nu, när grävlingarna börjar dras sig in i gryten .

Bissa har också skällt mård, dock utan att det lyckats för skyttarna.... 

Glädjande nog så har både Tessa och Karelin fått vara med om att det skjutits grävling för dom, riktigt kul och båda hundarna jobbade bra!

Ler stort

 

HjärtaHjärtaHjärtaHjärta

VALPAR!

Vi har valt att använda Karelin till Tessa denna gång, denna kombination har vi även kollat med avelsrådet för Nobs hos SSF.

Tessa är parad och beräknas valpa ca 16 - 18 Januari!

Vi har fått så mycket förfrågningar om valpar från hela vårt avlånga land, tyvärr kan ju inte alla få köpa valp, och det känns lite trist att neka så många...Ledsen

Hoppas att alla som hört av sig ändå får tag på en valp i den närmsta framtiden!

Närmast på agendan är det backup vid grytjakt och sedan lite test på vildsvin för Karelin och så ska vi naturligtvis till Älvsjö, Stockholm Hundmässa med Svensk Vinnare- titel som lockar. Glädjande nog så kommer faktiskt 3 av Karelins avkommor plus Lady, så vi ska förhoppningsvis ha avelsklass denna gång!

Ska bli otroligt roligt att få se Karelinbarnen, sist jag såg dom var det ju små pluttvalpar, nu är det en ettåring och två niomånaders juniorer som faktiskt har chansen att vinna juniortitlar och även de ordinarie titlarna! 

Kennel Blümchen kommer också med sina Nobsar, däribland Ladys och Marions mamma,Trissa.

Såvitt jag vet blir det åtminstone 8 Nobsar, kanske fler, vilket är riktigt glädjande!

Vi kommer ej ta med Tessa, eftersom det är en inomhusutställning och vi vill inte utsätta henne för smittrisken.

Hon får ta igen det nästa år istället!