Följ oss här...

Karelin varit på sitt första jaktprov! Gilla Han skötte sig helt OK, skulle behövt skälla längre på fågeln för att få högre poäng, men det kan ju inte hjälpas om fågeln bara drar iväg!  Nu blev det 28 poäng och det är vi absolut nöjda med vid debuten!  

Planerna för vår allra första kull med valpar är klara, i stort sett. Inväntar bara resultat på ögon och patella på hanen, och sedan väntan på löp!

Det är vackra Nobstiken Spidsbjörnen´s Tessa som ska få äran och vi går ej ut med hanens namn förrän vi har allt klart!  

Det är också dax för bildandet av Svenska Norrbottenspetssällskapet! 

Lördag 14 september kl 13.00 i Hagforstrakten är det det möte, då ska föreningen officiellt bildas och sedan börjar arbetet med att nå ut till alla!  

Galen

Ska bli så himla kul, en egen rasförening för alla som älskar Norrbottenspets och vill se rasen utvecklas och trygga dess framtid!

Cool

Nu har Karelin kommit igång rejält och det blev också utdelning , igår sköt Fredrik en fin tjädertupp för honom! Cool Det verkar helt plötsligt finnas riktigt hyfsat med fågel och det är kanske läge att ta ett rörligt prov på hemmaplan med alla nobsarna, vi får väl se!

Under denna veckan ska Fredrik och Karelin på utlyst jaktprov till Björnberget, hoppas innerligt att han hittar nån pippi där också och att han gör riktigt bra ifrån sig! 

Riktigt kul är det också att en Karelin/Trissa- dotter ska delta på samma prov, samma dag!

Ser fram emot att höra hur det går för henne. Det är Blümchen´s Marion som ska göra jaktprovsdebut!Wow!

Häxan har blivit riktigt duktig och har drivit räv så det sjöng i trädtopparna!  Tyvärr var Fredrik för seg med bössan, sabla karl, så den senaste räven fick fortsätta leva ett tag till...Gråter

Nästa gång du Mickel, då åker du dit!  

Nu är det mycket på gång!

GalenBlinkarHa ha!

 

Barnen började skolan idag och hundarna inleder nu sin mest intensiva period, detsamma för samtliga personer i hushållet som ska hinna med allt !

Cool

Fredrik har varit iväg på en del jakt med några av hundarna och nykomlingen " Bissa" är en riktig klippa, det blev grävling skjuten för henne på Malms gård och även på hemmaplan!

Lilla Lady gör rejäla turer i skogen med fint sök och tempo! Hon verkar bli riktigt bra , extra kul när det är vår egen hund som är pappa!

Tessa gör också framsteg och vi är så nöjda med henne. Finns allt mycket jaktlust i danska nobsar också!

Tyvärr har vi jättedåligt med fågel i år också, så Karelins jaktprov blir nog inte det bästa som presterats av en Nobs!  

Det är väl bara att traggla på, man har ju tyvärr bara den meriteringsmöjligheten på Nobs, men vi får försöka så gott det går och leta så bra marker som möjligt.

Arg

Häxan verkar ha en helt annan mognad i år, blir spännande att se hur det går för henne, 21 Augusti får rävarna det hett om öronen..!

Jag har också börjat med blodspår till Hera, funkar jättebra och hon tycker det är riktigt kul. Beauceroner är ju så trevliga att jobba med, vill gärna testa nya saker och är med på allt.

Hjärta

Väntar, väntar, väntar på tid för Zeldas operation!  Efter den kan man börja bygga upp henne igen och hon ska förhoppningsvis funka utmärkt när allt läkt och återhämtat sig! 

 

 

Nu är det väl dax att börja skriva lite här, om hundarna och våra planer för dem!Ler stort

Har stora förhoppningar om en riktigt fin jaktsäsong för alla jaktisarna, och ska dessutom sätta fart på Beauceronen vad gäller spår och viltspår!

Nu närmast blir det Internationell utställning i Ransäter, och därefter Trädskällarutställning i Malung, sedan blir det test i vildsvinshägn och jaktprov och så hoppas vi på att få utdelning för hundarna i år.

Nobsarna har varit jätteduktiga och skällt grävling vid skyddsjakt, riktigt duktiga var dem!Gilla

Lilla Foxterriern tränar gryt och har också skällt på grävling, endast 6 månader gammal!  Gilla

AmFoxen har mognat betydligt och förhoppningarna är stora vad gäller hennes prestationer den kommande säsongen.Ler stort