Följ oss här...

Cool Vi har haft vår allra första egna valpkull,Karelin x Tessa och det blev 3 valpar. Vi har också fått en ny hund, Treeing Walker Coonhound, Viggo.

Karelin har även haft celebert besök från kennel Merryview`s i Finland, Joutsenvaaran Jungle Jane, vilket förhoppningsvis ska resultera i fina bebisar under sommaren!

Just nu är det spårträning och konditions- och styrketräning för både folk o få, inför kommande jaktsäsong, mycket att stå i!

Det har inte blivit så många utställningar , men Karelin var en sväng till Bö i Telemark, blev BIR med CK,CACIB och CERT, vi avstod certet till förmån för en jaktprovsmeriterad hane. Sedan ställdes han på SSF´s Riksutställning där han blev BIM med CK , slagen av en jättefin norsk tik, som sedemera blev BIS också!

Hera har gått MH, med utmärkt resultat och 1:a på skott!  

Lilla Zelda har varit på grytträning och skötte sig jättefint och Viggo har varit på permobjörnstest, gick jättebra när han väl kom igång.

Flera av Karelins valpar ur de två första kullarna har nu kollat ögon och patella, hittills har det inte funnits något att anmärka på.  Wow!

Till hösten blir det jaktprov för de allra flesta avkommorna och det ser vi så mycket fram emot!

Nu har vi tagit beslut om att flytta, vilket känns jättebra och vi har dessutom fått en sommarstuga vid min mammas släkts stugområde!Ler stort

Inte alls dumt!!!

Där tillbringade jag min barndoms somrar, och det känns underbart att kunna vistas där med hundar och ungar!

 

 

 

19 December fick jag beskedet att min farmor somnat in, hon blev 85 år.

Farmor hade 3 generationer av ättlingar runt sig när hon stilla slutade sina dagar, det måste vara ett fint sätt att få avsluta. Hon var trygg i vetskap om att dom fanns där!

Sov gott, farmor!

 Hjärta

Två dagar tidigare fick jag följa en fyrfota kämpe över Regnbågsbron...

Vår vän Angelicas vackra Schillervalp, Stina hade efter lång kamp besegrats av lungödem och hjärtsvikt, tragiskt när en liten vän knappt fått börja sitt liv, innan det tar slut.

Vila i frid, söta lilla Stina!

Hjärta

 

 

Vi har sagt adjö till vackra Lady, som flyttat till Umeå.

Sorgligt, men det kommer att gagna Lady, hon blir ensam hund istället för en av nio, hon får jaga på marker som är fria från vargrevir och vi hoppas att hon ska visa hur bra Karelins barn är i skogen! 

HjärtaLerHjärta

Lilla Tessas mage VÄXER! 

Känns helt otroligt spännande att det snart är dax för små nobsar att se dagens ljus i just vårt hem!

Aptiten är tillbaka, efter en matstrejk runt 3:e veckan.

Hon är också märkbart förändrad mentalt, inte alls lika sugen på lek och bus med de andra hundarna, däremot kelen så hon nästan blir intravenös!!!

Undrar vad hon gömmer i sin mage, det lilla charmtrollet?!

3:e Januari ska hon röntgas för att vi ska få en hyfsad uppskattning om hur många valpar det blir, är bara liiiite nyfiken..!

Hjärta

Nu är det dagen före julafton och det ser ut att bli en grön Jul!

Ja ja, huvudsaken är väl ändå att fira Julen med sina nära och kära, på ett sätt som passar för just ens egen familj! Vi kommer vara hemma i lugn och ro, min mamma kommer en sväng och eventuellt så kommer också en god vän hit. Kan väl inte bli bättre? Ler

 

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

OJ OJ OJ!!!

Ler stort

Man kan ju bara vara nöjd med årets resultat på Mässan!

Det var totalt 11 Norrbottenspetsar anmälda, 9 av dessa var våra egna och vänners hundar, men 2 återstod som var helt okända fram till utställningsdagen.

Det visade sig vara en Championhane från Sverige , mycket fin, och en ung tik i jaktklass från Finland!  =)

Karelin hade 4 avkommor på plats och SAMTLIGA fick Excellent!Ler

Vår egen Lady skötte sig mycket bra och blev 2:a av Juniortikarna med sin kullsyster Mitzi som 3:a i klassen!

Tristan blev 2:a av juniorhanarna och skötte sig jättebra , väl visad av husse.

En dotter till Karelin och Bella , Spidsbjörnens Bella´s Regina Suecia,fick också CK och gick och blev bästa Juniortik, med titeln SE JV-13 , sedan blev hon bästa tik och BIM med titeln SE V-13!

Fantastisk debut i ringen av en Junior och hennes husse visade henne mycket väl!

Vi hade lilla Tessa med också, men hon är ju en aning liten vilket speglades i bedömningen, Very good blev det. Helt OK!

BIR med CK, CACIB och titeln SE V-13 blev våran egen Karelin! Andra året på rad...

Nu har han ju fått 2 CACIB i Sverige så då är det dax att åka över till Norge och Finland för att försöka få de övriga två!

Dagen efter att vi hade ställt ut i Stockholm , så var det dax för ytterligare en avkomma till Karelin och Bella att debutera i ringen på SSF´s utställning i Gudmundsbyn. Resultatet blev ett Good, vilket inte alls gör henne rättvisa, men det tar hon igen nästa gång!  =)

Det var en fantastisk helg med fina framgångar i gott sällskap!

Vi har beslutat att låna ut Lady, för att ge henne rätta möjligheterna att utvecklas i skogen.  Hennes blivande husse kom ner till Stockholm för att träffa oss och hundarna och det var mycket trevligt! 

Strax innan jul åker jag till Sundsvall och lämnar över Lady, blir lite vemodigt men jag vet att hon får ett jättebra hem!

Oj, vad det går undan nu!Galen

Stockholmsutställningen närmar sig med stormsteg, 4 Karelinbarn kommer dit och dessutom ska ytterligare 1 av hans avkommor ställas ut på SSF´s utställning i Gudmundsbyn, Sundsvall dagen efter Stockholm!   Spännande att se hur det går för allihop!

Vi har nu ögonlyst och kollat patella på Blümchens Lady Kluck, Ögon UA och Patella 0/0!Wow!

Vi ska låna ut henne till en familj i Umeå och en av dom kommer ner till Stockholm och träffar oss på utställningen. Sedan ska vi leverera Lady i Sundsvall, så inte resan blir alltför lång för någon av oss!

 Detta kommer bli jättebra tror jag.

Lilla Foxterriern Zelda har fått pröva nerslag i rävgryt för allra första gången när hennes duktiga mamma var på besök i Värmland med sin ägare och uppfödare, Marianne Jonsson- Hall, Järvsöstigens Kennel. 

Det gick bra och hon skällde lite på räven också!  Ler

Vi går nu och väntar på att Tessas mage ska börja växa..!  

Det känns som en hel livstid tills det är dax för små nobsar att se dagens ljus här hos oss!Blinkar

 

Nu har det åter gått alltför lång tid innan jag uppdaterar, men det är ju så att dygnet bara har 24 timmar, och vi har fullspäckat schema varje dag.

Ungar , hästar och hundar tar tid och så ska det jobbas, städas, lagas mat, handlas... ni vet ju själva hur det är!  

Blinkar

Hera och jag har varit iväg på spårläger i Hjortkvarn, tillsammans med 7 andra Silogårdsekipage!

Fantastiskt bra på alla sätt och vis, jättekul att träffa Heras två svenska bröder och få tips och råd om träning och allt därtill!  

Vi hade jätteduktiga instruktörer och det var riktigt kul när Hera visade sig vara en naturbegåvning för personspår!  Nästa år får det bli start i appellklass för oss!

Heras äldre halvsyster Fanny har tävlat på SM i barmarksdrag och då var vi på plats och hejade på må ni tro! 2 GULD blev det för duktiga Fanny!  Vilken hund!!!

Tror att Hera skulle gilla drag också, behöver bara få tag på någon som kan tävla henne...

Cool

Jaktmässigt så har det varit mycket grävlingsjakt och en del rävjakt. Fågel har det inte blivit så mycket av, men det ska väl hinnas med nu, när grävlingarna börjar dras sig in i gryten .

Bissa har också skällt mård, dock utan att det lyckats för skyttarna.... 

Glädjande nog så har både Tessa och Karelin fått vara med om att det skjutits grävling för dom, riktigt kul och båda hundarna jobbade bra!

Ler stort

 

HjärtaHjärtaHjärtaHjärta

VALPAR!

Vi har valt att använda Karelin till Tessa denna gång, denna kombination har vi även kollat med avelsrådet för Nobs hos SSF.

Tessa är parad och beräknas valpa ca 16 - 18 Januari!

Vi har fått så mycket förfrågningar om valpar från hela vårt avlånga land, tyvärr kan ju inte alla få köpa valp, och det känns lite trist att neka så många...Ledsen

Hoppas att alla som hört av sig ändå får tag på en valp i den närmsta framtiden!

Närmast på agendan är det backup vid grytjakt och sedan lite test på vildsvin för Karelin och så ska vi naturligtvis till Älvsjö, Stockholm Hundmässa med Svensk Vinnare- titel som lockar. Glädjande nog så kommer faktiskt 3 av Karelins avkommor plus Lady, så vi ska förhoppningsvis ha avelsklass denna gång!

Ska bli otroligt roligt att få se Karelinbarnen, sist jag såg dom var det ju små pluttvalpar, nu är det en ettåring och två niomånaders juniorer som faktiskt har chansen att vinna juniortitlar och även de ordinarie titlarna! 

Kennel Blümchen kommer också med sina Nobsar, däribland Ladys och Marions mamma,Trissa.

Såvitt jag vet blir det åtminstone 8 Nobsar, kanske fler, vilket är riktigt glädjande!

Vi kommer ej ta med Tessa, eftersom det är en inomhusutställning och vi vill inte utsätta henne för smittrisken.

Hon får ta igen det nästa år istället!